Hlavní obsah

V 19 letech vyhrál stamilióny. Peníze rozházel a skončil na dávkách

Novinky, vps

Angličan Michael Carroll si uměl užívat života. Poté, co v roce 2002 vyhrál v 19 letech v loterii necelých 10 miliónů liber (podle tehdejšího kurzu kolem 500 miliónů Kč), řádil jako utržený ze řetězu a divoce utrácel. Po 10 letech mu nic nezbylo a byl nucen hledat pomoc u státu. Před pár dny začal pracovat jako dělník v továrně na sušenky a doufá v návrat do normálního života.

Foto: Profimedia.cz

Michael Carroll na snímku z roku 2006.

Článek

Carroll doplatil na mladickou nerozvážnost. Nemyslel na budoucnost a s milióny na účtu rozmařile utrácel za alkohol, drogy, prostitutky, šperky a luxusní auta. Na pozemku svého sídla pořádal bláznivé závody demolition derby a užíval si i luxusní dovolené. Jen do Španělska podnikl se svými přáteli kolem stovky cest, uvedl deník Daily Mirror.

Peníze mizely závratným tempem. Například tři milióny liber daroval rodině a kamarádům. Pak je tu asi milión liber, u kterého si nepamatuje, za co ho utratil. Další milión investoval do svého oblíbeného klubu Glasgow Rangers. Peníze stihl z klubu vytáhnout ještě před jeho pádem do nucené správy, ale pak je stejně promrhal.

Ničeho nelituje

Třicetiletý Angličan přiznal, že loni měl na účtu jen 70 pencí (21 korun) a musel zažádat o podporu v hmotné nouzi. Ničeho ale ani v nejmenším nelituje.

„Deset let jsem žil naplno a teď jsem zpátky v realitě. Za jednu dekádu jsem toho zažil víc, než by někteří stihli za dva životy. Nic si nevyčítám, udělal bych to znova,“ řekl Carroll.

Byl k nepoznání

Po nějaké době si bývalý milionář našel práci v továrně na sušenky ve skotském městě Elgin. Místní ho měli problém poznat, v dobách své největší slávy měl totiž vinou hýřivého života výraznou nadváhu, zatímco teď je mnohem hubenější.

„Má stejný přízvuk, ale hodně zhubl. Někteří zaměstnanci tomu nemohli uvěřit, ale zakrátko bylo jasné, že to je opravdu on. Řekl, že byl nějaký čas na podpoře. Teď je proto nadšený do práce a chce vydělávat,“ řekl jeden z obyvatel vesnice Urquhart, kde se Carroll usadil.

V Urquhartu bydlí Angličan v domě, jenž podle všeho patří jeho ženě Sandře, s níž má dceru. Manželé sice žijí odloučeně, ale i tak ho nechala bydlet v domě, který pořídila za jeho peníze. Alespoň jeden krok z minulosti, tedy darování peněz rodině, se tak Carrollovi vyplatil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám