Hlavní obsah

Důchodkyně měla doma přes milión v bankovkách. Vyřádili se na nich termiti

Novinky, vps

Schovávat doma peníze se v některých případech opravdu nevyplatí. Přesvědčila se o tom jedna důchodkyně z čínské provincie Kuang-tung. Od dětí dostala 400 tisíc jüanů (asi 1,25 miliónu korun) a místo do banky je uložila do šuplíku. O půl roku později zjistila, že na bankovkách si smlsli termiti, napsal čínský server People´s Daily.

BEZ KOMENTÁŘE: Termiti se na bankovkách opravdu vyřádili

 
Článek

Žena, jejíž jméno nebylo zveřejněno, neměla pro úspory od svých dětí několik měsíců využití, a nechávala je tak na původním místě. Vzpomněla si na ně až v momentě, kdy potřebovala hotovost k vyplacení řemeslníků, kteří jí dělali úpravy na domě.

Šokovaná Číňanka ovšem zjistila, že na bankovky se vrhli termiti. Některé z nich byly nenávratně zničené, jiné zase pokrýval sliz. Důchodkyně se vydala do banky v naději, že část peněz bude možné zachránit.

Bankovní úředníci nenašli jedinou bankovku, která by nebyla napadená. Přesto se jim po celodenní pečlivé práci podařilo bankovky roztřídit a očistit. Zničených nakonec bylo 15 procent všech bankovek, tedy asi 190 tisíc korun. Zbylé bankovky úředníci označili za platné. Původně beznadějná situace tak pro ženu dopadla ještě celkem dobře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám