Hlavní obsah

Parašutistce se nepovedl skok, přistála v hotelovém pokoji

Novinky, vps
Benidorm

Rakouská base jumperka Maria Steinmayrová se při skoku ze střechy hotelu ve španělském městě Benidorm dostala do pořádné šlamastyky. Padákem zavadila o stěnu budovy a nekontrolovatelně se řítila dolů. Naštěstí se ve vzduchu zhoupla a přistála na balkóně jednoho z pokojů. Utrpěla jen lehká zranění, napsal server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Parašutistka skončila po nevydařeném skoku v hotelovém pokoji

 
Článek

Steinmayrová se jako jediná žena účastnila prestižní soutěže Base Jump Extreme World Championship. Skok ze 186 metrů vysokého hotelu měl být rutinou, ale 22leté Rakušance se špatně otevřel padák, který se následně poškodil o stěnu hotelu.

S jen těžko ovladatelným padákem nemohla mladá žena přistát bezpečně, ke svému štěstí ale dopadla přímo na balkón pokoje v desátém patře. Balkónové dveře byly otevřené, dostala se tak dovnitř a bušila na dveře pokoje. Na chodbě ji zaslechl britský pár, který zavolal pomoc.

Base jumping

Base jumping je adrenalinový sport, se kterým přišel v 60. letech dvacátého století Carl Boenish. Base je složeno z počátečních písmen míst, ze kterých se skáče: buildings (budovy), antennas (antény), spans (mezery či mosty) a Earth (země a útesy). Jedná se o seskoky z pevných bodů za použití padáku, který bývá nezřídka otevírán jen několik desítek metrů nad zemí.

Parašutistka si při nehodě zlomila nos a přivodila si několik tržných ran a modřin. Rozhodla se v soutěži nepokračovat a odhlásila se.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám