Hlavní obsah

Fenka, která přišla o celý čumák, může po operaci normálně žít

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

usa

Že je pes oddaným přítelem člověka, dokazuje příběh fenky, která zachránila život svým paničkám. Sama přitom málem zemřela, ale v současnosti už se zotavuje po nákladné operaci odtrženého čumáčku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fenka, která přišla o celý čumák, po operaci může opět normálně žítVideo: Reuters

 
Článek

Dojemný příběh fenky Kabang, která se na Filipínách vrhla pod kola motocyklu, aby tak zachránila své dvě malé paničky, má ještě dojemnější happyend. Psí hrdinka přišla při konfrontaci s těžkým strojem o celý čenich a málem zemřela. K tomu, aby mohla normálně žít a přijímat potravu, byla potřeba rozsáhlá a velmi drahá operace. Její majitelé však neměli dostatek financí.

Medializovaná psí kauza naštěstí oslovila širokou veřejnost, a tak díky dárcům z celého světa, kteří na vytvořené konto poslali v přepočtu půl miliónu korun, mohla Kabang podstoupit nákladnou operaci v USA. Série složitých zákroků zahrnovala rekonstrukci tlamičky, očního víčka a také nosních dírek pro zlepšení dýchání. Bohužel vzhledem k tomu, že nebylo možné obnovit celý čenich a horní čelist, nebude fenka nikdy vypadat jako před nehodou. Vložení protézy totiž bylo podmíněno aplikací steroidů, které mohly ohrozit její zdraví.

To hlavní však bylo splněno, díky profesionální práci chirurgů je fenka chráněna proti infekci a plně schopná aktivního života. Na Filipínách, kam se za velké pozornosti médií vrátila, je psí celebritou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám