Hlavní obsah

Svět se baví nad cvičením připomínajícím koňskou chůzi

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florida

Zapomeňte na aerobik, zumbu, posilování i další známé druhy cvičení. Jedenašedesátiletá Joanna Rohrbacková z Floridy totiž přišla s novinkou, jak se udržet v dobré kondici. Její poskakování však víc než cokoliv jiného vyvolává u lidí ironické úsměvy, uvedla agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Instruktážní video jako ze 70. let: cvičení připomínající koňskou chůziVideo: Reuters/Joanna Rohrbacková

 
Článek

Američanka s vizáží ze 70. let představila světu své cvičení pod názvem prancercise (složenina anglických slov natřásat se a cvičit). Sama ho popisuje jako pružný, rytmický způsob pohybu vpřed, který je podobný koňské chůzi.

V instruktážním videu cvičitelka v bílých elastických kalhotách ukazuje několik možností, jak cvičení správně provádět. Mezi nimi nechybí cval, klus ani skok. Za půl roku se už nad Rohrbackové manuálem pobavilo přes pět miliónů lidí. Ona to však bere vážně a dokonce o svém cvičení vydává i knihy.

Díky své cvičební novince se Američanka bezesporu proslavila, otázkou však zůstává, jestli tím správným způsobem, kterým chtěla. Nyní dostává žádosti o rozhovor od nejrůznějších televizních stanic. Její video už se také na internetu dočkalo řady parodií.

BEZ KOMENTÁŘE: Parodie na cvičení prancercise

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám