Hlavní obsah

V Austrálii žije muž, který si vybavuje své ukřižování v minulém životě

Novodobý Ježíš Kristus prý přišel na zem v podobě Alana Johna Millera – počítačového specialisty z australského Queenslandu. Nevěří tomu však jen on, ale také tisíce věřících z nejmenšího kontinentu planety i jiných koutů světa. Hnutí „Pravda boží“ (Divine Truth) je stále populárnější a jeho stoupenci věří, že „AJ“ je Spasitelem.

Australan tvrdí, že je Ježíš Kristus a jeho partnerka Máří Magdalena

 
Článek

Millerova slova možná bude většina křesťanů považovat za rouhání. On se označuje velmi směle za Krista a svou partnerku, Mary Luckovou, vnímá jako reinkarnaci či převtělení Máří Magdalény.

„Mám velmi jasné vzpomínky na ukřižování, ale to pro mě nebylo tak otřesné, jak to bylo otřesné pro jiné, kupříkladu pro Mary, která se ho účastnila,“ uvedl Miller pro Sky News s tím, že si vybavuje Ježíšovu smrt před dvěma tisíci lety.

Po ukřižování prý jeho duše – tedy duše Ježíše Krista – odešla do duchovní sféry vesmíru, kde se potkala s Platónem, Sokratem, mnoha papeži a bývalými prezidenty.

Semináře o křesťanství a Kristově poselství vede ve svém domě v městečku Knigaroy, ale jezdí také po celém světě. Běžně má i více než sto posluchačů. Učí prý především to, jak získat osobní vztah s Bohem. Nejvěrnější následovníci jeho učení se dokonce stěhují blíž k němu do státu Queensland.

Příspěvky jsou dobrovolné

Miller má samozřejmě i celou řadu kritiků, kteří považují jeho tvrzení za nesmyslná. Odborníci pak varují před podlehnutím jeho vlivu.

„Nebezpečí spočívá v tom, že jste více a více vtahováni do jeho pavučiny až do bodu, kdy přijdete o svůj sociální život, utratíte všechny peníze, bude vás proklínat celá vaše rodina a skončí i váš vztah,“ uvedl pro Sky News David Millikan, který se už 30 let zabývá studiem různých sekt a kultů.

Miller oponuje tím, že po svých přívržencích nic nepožaduje a nenutí je dělat nic, co by bylo proti jejich vůli. Příspěvky a dary jsou podle něj pouze dobrovolné, nikoliv povinné.

„Pouze pořádáme semináře a odpovídáme na otázky. Nedokážu pochopit, kde se vzala ta věc o kultu,“ dodal Miller.

Reklama

Výběr článků

Načítám