Hlavní obsah

V New Yorku vyrostla největší skládačka z Lega, sestavili ji v Česku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Na newyorském Times Square se na dva dny objevila vůbec největší skládačka dánské hračkářské firmy Lego. Je to model vesmírné bojové lodi X-Wing ze slavné sci-fi ságy Hvězdné války a je v reálné velikosti. Sestavený byl v české filiálce společnosti Lego v Kladně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kladně poskládali z lega model bojové lodi z Hvězdných válek v životní velikostiVideo: Reuters

 
Článek

Vesmírná stíhačka, dobře známá všem fanouškům Luka Skywalkera, Hana Sola, princezny Leii a jejich přátel, bude v New Yorku vystavena až do soboty. Složena je z více než 5,3 miliónu stavebnicových kostiček a váží 20 tun. Podle představitelů firmy Lego postavení modelu trvalo 32 lidem dohromady 17 000 hodin.

"Postavil jsem už pro Lego hodně velkých věcí, ale tahle je doposud největší," prohlásil podle agentury AFP šéfkonstruktér Lega Erik Varszegi při slavnostním odhalení makety. "Je to replika v reálné velikosti, která odpovídá velikosti modelu postaveného pro film," dodal.

Zkonstruování lodi trvalo více než rok. Nejdříve ji sestavili v České republice, kde má Lego jednu ze svých výrobních poboček. Pak byla po částech přepravena lodí do USA a před svou instalací na Times Square ji uložili ve třech skladech v New Jersey nedaleko New Yorku.

Vystavení obřího legomodelu X-Wingu je součástí propagace nového kresleného miniseriálu "Yodova kronika", kterou chystá televizní stanice Cartoon Network. Po 48 hodinách slávy v New Yorku se X-Wing přesune do Legolandu v Kalifornii. Tam se připojí například k modelu Tádž Mahalu a amerického Kongresu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám