Hlavní obsah

Tři a půl kilometru dlouhý most padl během působivé noční exploze

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wu-chan

Za nejnáročnější demolici v historii Číny považují experti sobotní odpálení mostu ve městě Wu-chan. Zničení tři a půl kilometru dlouhého betonového mostu trvalo 20 sekund a proběhlo podle plánu, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční demolice mostu ve městě Wu-chanVideo: Reuters

 
Článek

Most pojmenovaný jako Čuan-jang byl dokončen v roce 1997 jako součást dálnice z Šanghaje do Tibetu. V posledních letech ale jeho kapacita přestala stačit, byl proto stržen. Nahradí ho nový šestiproudý most o délce pěti kilometrů.

Podle odborníků se jednalo o nejsložitější demolici, jaká kdy byla v Číně provedena. Most totiž stál v obytné oblasti a vedly podél něj dráty vysokého napětí. Pod ním se navíc nacházel rozvod zemního plynu.

„Okolí mostu je komplikované, přijali jsme proto striktní ochranná opatření. Například jsme podél mostu rozmístili pytle s vodou, abychom při demolici omezili množství prachu,“ řekl šéf demoliční společnosti Sien-čchi Sie.

Reklama

Související témata:

Související články

Demolice cukrovaru skončila fiaskem

Zklamáním skončila pro stovky přihlížejících demolice starého cukrovaru ve městě Eaton v americkém státě Colorado, která se konala v neděli ráno. K explozi...

Výběr článků

Načítám