Hlavní obsah

Rybář chytil největší tresku na světě, málem ho stáhla do vody

Novinky, vps

Německý rybář Michael Eisele se může pochlubit opravdu kapitálním úlovkem. Na výletě v Norsku se mu podařilo chytit tresku, která je podle všeho největším zaznamenaným úlovkem tohoto druhu ryby v moderní historii. Měřila 160 centimetrů, vážila 47 kilogramů a dala mu pořádně zabrat, uvedl britský MailOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Německý rybář ulovil rekordní tresku

 
Článek

Eisele se už chystal se svými přáteli na cestu zpátky do přístavu, když mu najednou přišel záběr. Němec s rybou bojoval více než půl hodiny. Když se poprvé objevila na hladině, tak se mu podle jeho slov z její velikosti rozklepala kolena.

Ryba mu dávala tak zabrat, že ho dva kolegové museli pevně držet. Vypadalo to totiž, že stále více vyčerpaný rybář boj s treskou prohraje a spadne do vody. Když ji konečně s pomocí ostatních vytáhl na palubu, tak ji při focení tradičního snímku málem neudržel.

„Byl to nepopsatelný pocit, je to životní úlovek. Jsem pyšný na to, že je to rekord,“ uvedl Eisele.

Mezinárodní asociace sportovního rybářství ještě musí potvrdit, že 47kilogramová treska je opravdu rekordním úlovkem, ale měla by to být jen formalita. Předchozí rekord je starý už 44 let. Tehdy byla ve vodách u amerického pobřeží ulovena treska o váze 44,5 kilogramu.

Podle historických záznamů se v minulosti podařilo chytit i 90kilogramové tresky, ale následkem moderního intenzivního rybolovu jsou dnes loveny ryby o průměrné hmotnosti 10 až 13 kilogramů. Eiseleho úlovek je proto unikátem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám