Hlavní obsah

Dostaňte manžela do formy, chci dítě, žádala Britka diplomaty

Londýn

Britská velvyslanectví po celém světě loni přijala obvyklou dávku bizarních žádostí včetně požadavku na umlčení papouška či nařízení ochablému manželovi, aby se dostal do formy. S odvoláním na britské ministerstvo zahraničí o tom ve čtvrtek informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný muž žádal konzulát v Římě, aby mu přeložil větu, kterou si chce nechat vytetovat. Jiný zase velvyslanectví ve Stockholmu žádal, aby prověřilo pověst ženy, s níž se seznámil online.

Diplomaté hned v několika zemích se také setkali s otázkou, kam je nejlepší vydat se sledovat fotbal, a vypořádat se museli rovněž s žádostmi o vstupenky na olympijské hry v Londýně nebo o kontakt na manželku slavného člena Beatles Paula McCartneyho Nancy Shevellovou.

Konzulát v Pekingu řešil stížnost ženy, která si koupila nekvalitní kopačky "Made in China", zatímco v Tel Avivu žádala manželka diplomaty, aby nařídili jejímu muži dostat se do formy, protože ona s ním chce mít děti.

Muž, který musel v Kambodži do nemocnice poté, co ho trefil kámen uvolněný ze zdi opicí, žádal pomoc s odškodněním – a ujištění, že už se to znovu nestane.

Montrealský konzulát pomohl muži, který se vsadil o to, jakou barvu mají britské pasy, zatímco konzulát v malajsijském Kuala Lumpuru musel odpovědět negativně na žádost manželského páru, zda by jim zaplatil, aby mohli poslat své potomky do mezinárodní školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám