Hlavní obsah

Pilot se nad Indií po návratu z toalety do kokpitu už nedostal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Airbus A321 letící v pondělí z indického Dillí do Bengalúru musel nouzově přistát v Bhópálu. Kapitán letounu, který si odskočil, se už nemohl vrátit z toalety do kabiny, protože se zasekly její dveře. Druhý pilot se strojem přistál, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A321 a Boeing 777 společnosti Air India

Článek

„Kapitán letu opustil nakrátko kokpit, když šel na toaletu. Při návratu zjistil, že dveře do kokpitu jsou zamčené. Dveře se zasekly a veškeré snahy je otevřít i ze strany druhého pilota v kabině selhaly,“ uvedla společnost Air India.

„Druhý pilot po souhlasu pozemního řízení odklonil let do Bhópálu, kde přistál,“ uvedly dále aerolinky. V Bhópálu se podařilo dveře opravit a letoun mohl o tři hodiny později pokračovat v letu do cílové destinace.

Není to jediný problém, jemuž Air India v poslední době čelila. Při letu z Bangkoku do Dillí se 12. dubna náhle vypnul autopilot.

Podle listu Mumbai Mirror bylo příčinou to, že si piloti udělali přestávku a nechali usednout za knipl letušky, z nichž jedna ho omylem vypnula. Aerolinky Air India to popřely, ale přiznaly, že autopilot na chvíli vypadl, protože piloti nebyli soustředění. Připustily též, že letušky byly v kabině dvacet minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám