Hlavní obsah

Demoliční experti selhali, místo suti po sobě zanechali šikmou věž

Novinky, vps
Redbank

Nedělní demolici sila v australském městě Redbank si tamní demoliční experti za rámeček nedají. Stavba se totiž po explozi propadla jen o kousek a zůstala stát nakloněná, čímž vzdáleně připomínala šikmou věž v Pise. Nakonec musela dílo dokonat těžká technika.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice sila v australském Redbanku se nezdařilaVideo: Reuters

 
Článek

Odborníci použili při řízené explozi 100 kilogramů výbušnin, na betonové silo to ale nestačilo. Zatím nebylo zveřejněno, zda se jednalo o selhání výbušnin, nebo chybu techniků.

Po nezdařeném odpálení se demoliční tým několik desítek minut rozhodoval, co dál. Nakonec se na místě objevily dva bagry a začaly se do stavby zakusovat svými rypadly. Silo se jim nakonec podařilo dostat na zem, ale úklidovou četu čekal náročný úkol. Místo plánovaných drobných kousků suti na ně totiž čekaly velké kusy betonu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nepovedená demolice cukrovaru

Demoliční experti v drtivé většině případů odvedou svou práci spolehlivě, ale čas od času se přece jenom zmýlí. Kromě případu australského sila je důkazem i demolice cukrovaru v americkém městě Eaton, která také dopadla neslavně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám