Hlavní obsah

Římská policie zadržela Slováka převlečeného za papeže Jana Pavla II.

Řím

Pětapadesátiletého muže ze Slovenska zadržela v pátek italská policie, protože se příliš nápadně podobal zesnulému papeži Janu Pavlu II. Svým oblečením a podobou se měl dopustit přestupku přisvojení titulu. Slovák si v italské metropoli přivydělával tím, že v papežském převleku pózoval před turisty.

Foto: Profimedia.cz

Papež Jan Pavel II. na archivní fotografii

Článek

Pouliční umělec ze Slovenska je již na svobodě a hrozí mu pokuta až několik stovek eur. Policisté ho zadrželi poblíž slavného římského Kolosea, a to na základě anonymního telefonátu.

Podle policejní mluvčí, která své vyjádření dala agentuře AFP, byl základní problém v přílišné podobě s Janem Pavlem II. Byl mu dokonce zabaven i jeho "papežský" kostým".

Pouličních umělců, kteří se převlékají do různých kostýmů, vystupuje v ulicích hlavního města Itálie několik desítek. Nikoho jiného však policie nezadržela. Sám slovenský občan si podle serveru telegraph.co.uk prý tento kostým vybral proto, že Jan Pavel II. byl skvělým papežem a jeho tak mnoho lidí žádalo o fotografii.

Papež Jan Pavel II., vlastním jménem Karol Wojtyla, byl jedním z nejoblíbenějších papežů. Rodák z Polska zemřel v roce 2005. Po jeho smrti se papežem stal Benedikt XVI. Po jeho nečekané abdikaci je stávající hlavou římskokatolické církve papež František.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám