Hlavní obsah

Kreslíř vytváří obyčejnou tužkou obrazy, které klamou lidský zrak

Novinky, vps

Talentovaný japonský kreslíř Nagaj Hidejuki se věnuje tvorbě obrazů a kreseb, které jsou sice dvojrozměrné, ale při pohledu ze správného úhlu vypadají dokonale trojrozměrně. Vytvoření jednoho takového obrazu vypadá v jeho podání jako hračka, ale ve skutečnosti se jedná o náročnou práci, která musí být předem dokonale promyšlená.

BEZ KOMENTÁŘE: Trojrozměrné kresby Nagaje Hidejukiho

 
Článek

Hidejuki toužil tvořit svá díla v ulicích, aby byla všem na očích. Chtěl, aby jeho malby „vyskakovaly“ ze zdí, ale v Japonsku je tato tvorba velmi omezená, a tak se musel z ulic svého rodného města Wakajama uchýlit do ateliéru a spokojit se se skicákem.

Z hlediska kvality ale jeho kresby a malby nijak neutrpěly. Jsou propracované do nejmenšího detailu a zajímavá je především hra se stíny. Obdivuhodné je, že teprve 22letý kreslíř si ve většině případů vystačí pouze s obyčejnou tužkou. Kolorovaným kresbám se ale věnuje také.

BEZ KOMENTÁŘE: Nagaj Hidejuki tvoří jednu ze svých kreseb

Mladý Japonec se inspiroval technikou nazývanou jako anamorfóza. To znamená, že kresby vypadají z určitého úhlu trojrozměrně. Tomuto způsobu tvorby se věnuje hodně kreslířů, Hidejuki ale mezi nimi vyniká nápaditostí a důrazem na detaily.

Dalším umělcem, který využívá anamorfózy, je Nizozemec Ramon Bruin. V porovnání s japonským kolegou jsou ale jeho kresby rozměrově podstatně menší. Bruin má totiž tento styl pouze jako koníček, jeho hlavním zaměřením je technika airbrush. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Trojrozměrné kresby Ramona Bruina klamou lidský zrak

Nade všemi ale ční Američan Kurt Wenner, který je v oblasti trojrozměrných maleb považován za průkopníka. Jeho díla zabírají i několik desítek metrů čtverečních a jejich tvorba zabere celé týdny.  [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

3D obraz vytváří uprostřed letiště iluzi luxusního salonku plného penězVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám