Hlavní obsah

Běloruští policisté pátrali po ukradeném tanku z počítačové hry

Běloruští policisté dva týdny pátrali po ukradeném virtuálním tanku z oblíbené počítačové hry, ale nakonec zlosyna dopadli a tank vrátili právoplatnému majiteli, shodou okolností vojáku běloruské armády.

Foto: http://worldoftanks.eu/

World of Tanks

Článek

"Odhalili jsme osobu podezřelou ze spáchání krádeže tanku patřícího účastníkovi virtuální hry," citovala agentura Interfax vitebské specialisty na boj s kriminalitou ve sféře vyspělých technologií. Podezřelým je místní školák, takže postih spíše hrozí pachatelovým rodičům. Zřejmě budou muset zaplatit pokutu, a to opravdovými penězi.

Příběh začal ještě v únoru, kdy nejmenovaný třicetiletý voják zjistil, že se mu kdosi naboural do elektronické pošty a ukradl přístupová hesla k populární hře World of Tanks, do níž investoval ekvivalent několika set korun. Obrátil se na policii a ta vypátrala, že cizí virtuální obrněnce využívá jistý školák, kterému je prodal spolužák za desetinu pořizovací hodnoty.

Podle běloruského tisku nejde o první případ svého druhu. Ale loni stihli padouši na síti rozebrat virtuální tanky na součástky a prodat dále dřív, než se muži zákona na informační dálnici rozkoukali.

World of Tanks podle výrobce hraje už více než 50 milionů hráčů. Základní verze hry je zdarma, ale postup na další příčky vyžaduje investice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám