Hlavní obsah

To je ale ošklivá kočička - nevrlá kočka je šlágrem švýcarské zoo

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Divoká dlouhosrstá kočka, kterou biologové řadí do rodu manulů, vypadá jako nefalšovaná šelma, již byste se dost možná báli pohladit. Běžně žije v kamenitých stepích Ruska a Nepálu. Exemplář, který mají v curyšské zoologické zahradě, rozdává hrůzu a vztek na potkání. Právě proměny nálad a neustálá naštvanost činí z této kočky jedno z nejoblíbenějších zvířat v celé zoo.

Foto: Profimedia.cz

Manul z curyšské zoo se kamarádsky rozhodně netváří.

Článek

Podrážděný manul se stal nečekaným favoritem návštěvníků. Důvodem jsou právě velké změny nálad a jeho neustálé prskání všemi směry. Pokud je na nějakém zvířeti patrné, že mu zoologická zahrada příliš nevyhovuje, pak je to právě tento obyvatel curyšské zoo.

Foto: Profimedia.cz

Zejména při pondělku se dokáže s rozmrzelým manulem mnoho lidí ztotožnit.

Osmatřicetiletý fotograf Bob Lima neváhal a během návštěvy zoologické zahrady pořídil sérií snímků nevrlého zvířete, které se vyznačuje krátkýma nohama a ušima schovanýma v srsti. Ta je velmi dlouhá a hustá, zejména pak na břiše. Manul je totiž skvěle uzpůsobený k pohybu v hlubokém sněhu, který je v jeho domovině zcela běžný.

Reklama

Výběr článků

Načítám