Hlavní obsah

Zdrogovaný muž ukradl policejní auto a vydal se na divokou projížďku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Pořádnou ostudu připravil moskevským policistům 28letý Sergej Korněv. Když hlídka řešila přestupek, nepozorovaně se vplížil do jejich auta, ukázal na policisty obscénní gesto a ujel. Jeho jízda skončila po dvou kilometrech srážkou s jiným vozem. Poté, co z vozu vystoupil, ho navíc srazilo projíždějící auto. Skončil v nemocnici se zraněním hlavy, podle policistů byl pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž pod vlivem drog ukradl policejní auto

 
Článek

Podle serveru The Moscow Times došlo k incidentu v úterý ráno v centru Moskvy. Korněv využil nepozornosti policistů a odcizil jim jejich služební Ford Focus. Jeden z mužů zákona se ho snažil zastavit a skočil na kapotu vozu, ale dlouho se na ní neudržel.

Korněvovu jízdu zaznamenala palubní kamera vozu. Muž, který byl podle pozdějšího vyjádření policie pod vlivem drog, se povzbuzoval a dokonce si hlasitě sděloval pokyny k jízdě.

Zastavil ho až náraz

Postupně se ale jeho mluvený projev změnil v nesrozumitelný křik a tím se stávala divočejší i jeho jízda. Po necelých dvou kilometrech tak narazil do jiného vozu. Náraz ho odhodil na sedačku spolujezdce, ale na první pohled se mu nic vážného nestalo.

Z policejního auta urychleně vystoupil a chtěl se vydat na útěk, mimo záběr kamery ho ale srazil projíždějící vůz. Utrpěl zranění hlavy a byl převezen do nemocnice. Kromě ošetření mu byly odebrány vzorky krve, aby se zjistilo, pod vlivem jaké látky se nacházel.

Korněv čelí obvinění z krádeže vozu a hned z několika porušení dopravních předpisů. Trestu se možná nevyhnou ani policisté, kterým bylo auto ukradeno. Inspekce bude vyšetřovat, proč nechali svůj vůz odemčený a s klíčky v zapalování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám