Hlavní obsah

Vítěz 100 miliónů v loterii: Někdy si přeju, abych nikdy nevyhrál

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné sídlo a sportovní vůz Aston Martin dávají tušit, že si John Noakes z britského městečka Corby žije na vysoké noze. Aby také ne, byl ve skupině 12 řidičů autobusů, kteří si loni rozdělili jackpot 38 miliónů liber (asi 1,15 miliardy korun). Noakes měl za to, že se jeho sny vítězstvím v loterii naplnily. Jenže s výhrou přišly i problémy...

Foto: Profimedia.cz

Brit John Noakes si není tak úplně jistý, zda mu výhra v loterii přinesla štěstí.

Článek

Multimilionář, který stále ještě žije se svou druhou manželkou Jean, tvrdí, že mu výhra přinesla spolu s pocitem štěstí také nesnáze. "Někdy si přeju, abych nikdy nevyhrál," procedil skrz zuby Noakes.

Padesátiletý řidič uvedl pro magazín Sunday People, že jeho rodina byla od výhry sužována problémy. "Od rodinných podvodů až po zdravotní hrozby, bylo toho dost."

Noakes zároveň tvrdí, že nejrůznější problémy přiměly už čtyři z jeho bývalých kolegů-výherců k odstěhování se z města. Dva z nich pro jistotu raději opustili Anglii úplně. A Noakes je už připraven své bývalé kolegy následovat. Se svou ženou Jean se chce odstěhovat na Kypr.

Přechod z chudáka na boháče je drsný

"Když se stanete multimilionářem, změní vám to život – jenže nejen k lepšímu," uvedl Noakes, který prý nedávno kvůli stresu začal znovu kouřit. A ačkoliv je stále rád, že nemalou sumu vyhrál, má za to, že přerod z chudáka na boháče je opravdu drsný.

"Bylo složité být fér ke všem členům rodiny, aniž bychom někoho naštvali. Přišli jsme také o několik dlouholetých přátel. Lidé na ulici mě zastavují a žádají o peníze. A můj bývalý zaměstnavatel odmítl během olympijských her mou nabídku, že bych během této události rád zdarma bývalým kolegům pomohl a jezdil autobusem. Teď zkusíme začít znovu na Kypru," dodal Noakes.

Reklama

Výběr článků

Načítám