Hlavní obsah

V baru zapomněl housle z 18. století

– NEW YORK

Profesionální hudebník, který zapomněl cenné housle z 18. století na židličce v newyorském baru, udělal radost ostatním zákazníkům nočního podniku, kteří si po jeho odchodu uspořádali soutěž, jejíž vítěz obdržel jako první cenu právě hodnotný nástroj. Informoval o tom deník The New York Post.

Článek

Houslista symfonického orchestru v Pensylvánii Odin Rathman si po zkouškách zašel do podniku Yogi´s Bar na sklenku dobrého moku, odešel z něj však již bez svých houslí, které byly vyrobeny v Itálii v letech 1750 až 1755.

Ostatní zákazníci, mezi nimiž se nevyskytoval žádný virtuóz, se nástroje chopili a ocenili jím soutěžícího, který podle nich uspěl v soukromém barovém klání o nejlepšího zpěváka a tanečníka.

Vítěz Noah Garden si nástroj odnesl, na ulici ho ale z neuvedených důvodů odhodil, zřejmě si neuvědomoval jeho vysokou cenu. Teprve jistý kolemjdoucí housle odnesl na policejní stanici, kde se strážníci postarali o jejich návrat k původnímu majiteli.

"Lidé, kteří neumějí hrát, je využili jako hračku," prohlásil Rathman, který byl rád, že mu byl nástroj  vrácen neponičen.

Reklama

Související témata:

Související články

Zažalovala bar, kde se málem upila k smrti

Mladá obyvatelka Švédska hodlá podat žalobu na noční podnik v Eskilstuně poblíž Stockholmu, v němž se nezřízeně opila. V alkoholovém opojení musela...

Výběr článků

Načítám