Hlavní obsah

V Chicagu se propadla silnice a pohltila tři auta

– Chicago
Novinky, vps

Když Petar Krivokuca z amerického Chicaga ve čtvrtek brzo ráno vyrazil do práce, ještě netušil, že jeho cesta skončí způsobem, který jen tak někdo nezažije. Kousek od jeho domu se totiž pod jeho vozem vinou prasklého vodovodního potrubí propadla silnice. Společně s ním skončily ve vzniklé díře ještě dva zaparkované vozy, napsal list Chicago Tribune.

BEZ KOMENTÁŘE: Propad země pohltil tři auta

 
Článek

K propadu došlo kolem páté hodiny ráno v jihovýchodní části města v ulici South Houston Avenue. Společně s Krivokucovým stříbrným pickupem do díry spadlo i jedno zaparkované auto. Američan byl později převezen do nemocnice s lehkým zraněním hlavy.

Podle chicagské televizní stanice WGN-TV dorazili hasiči na místo o půl hodiny později a jen pozorovali, jak se díra v jeden moment rozšířila a pohltila další zaparkované auto. Patřilo Laidě Giwaové, která nehodu jako první hlásila policii. „Byla jsem opravdu naštvaná. Dívala jsem se na svoje auto, jak padá do díry,“ svěřila se žena.

Na okraji jámy stál ještě čtvrtý vůz, ten ale hasiči odtáhli do bezpečné vzdálenosti. Propad silnice způsobila porucha téměř 100 let starého vodovodního potrubí. „Voda unikající z potrubí podemlela půdu, která odtekla kanálem,“ řekl šéf chicagských vodovodních služeb Thomas Powers.

Dělníci a hasiči strávili několik hodin vytahováním automobilů a opravou potrubí. Okraje jámy poté byly obloženy kovovými deskami, aby se zabránilo dalším propadům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám