Hlavní obsah

Genetický otazník: v indické vesnici se rodí samá dvojčata

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohammadpur Umri

Pokud návštěvníkovi indické vesnice Mohammadpur Umri přijde, že vidí dvojmo, není to jen zdání, ale realita. V této obci s asi 900 obyvateli totiž žije hned 54 párů jednovaječných dvojčat. Podle místních obyvatel neuplyne den, kdy by se někdo nepokusil o vtípek se záměnou identity.

V indické vesnici se rodí samá dvojčataVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Vesnice Mohammadpur Umri se nachází poblíž města Allahabád, které leží na soutoku dvou nejvýznamnějších indických řek, Gangy a Jamuny. Často se o ní uvádí, že se jedná o místo s největší koncentrací dvojčat na světě. Všechny děti přitom byly počaty přirozenou cestou.

„V posledních 25 až 30 letech se tu narodilo mnoho dvojčat. Teď jich tu máme 108. Tady ve vesnici máme také mnoho krav, které přivedly na svět dvojčata,“ řekl v úterý agentuře Reuters obyvatel vesnice Mohamed Mustafa, otec dvojčat.

Vesničané rádi vyprávějí příhody o tom, jak si dvojčata mění identitu, ať už pro zábavu, nebo i ve vážných případech. Populární je případ jednoho muže, který si půjčil peníze a poté je odmítal vrátit. Věřiteli tvrdil, že si je ve skutečnosti půjčilo jeho dvojče.

Příčina zatím neznámá

„Okolo naší vesnice je hodně dalších, ale dvojčata tam nemají. Tak proč jich je tolik jen u nás? Bylo tu už mnoho odborníků. Sbírali vzorky půdy, vody a naší krve. Ale odpověď zatím nenašli,“ řekl další místní obyvatel Mohamed Hasan.

Zatímco odborníci hledají řešení tohoto zvláštního fenoménu, obyvatelé vesnice řeší každodenní problémy s ním spojené. Obzvlášť velká řehole je to pro učitele v tamní škole. Naučit se rozeznávat hned několik dvojčat najednou  rozhodně není jednoduché.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám