Hlavní obsah

Soudce uložil sám sobě pokutu za pohrdání soudem

Novinky, vps
Ionia

Jestli michiganskému soudci Raymondovi Voetovi něco skutečně vadí, tak je to zvonění mobilních telefonů v soudní síni. Zavedl proto striktní pravidla a každému, kdo je porušil, uložil pokutu a zabavil telefon. Minulý pátek ovšem při přelíčení omylem zapnul hlasové ovládání svého telefonu, a když se ozval hlas elektronické asistentky, nezbylo mu než uložit si pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Soudce udělil pokutu sám sobě. Ilustrační foto

Článek

„Bylo mi hodně trapně a jsem si jistý, že jsem zrudnul. Myslel jsem, že se mi to nemůže nikdy stát,“ popsal Voet své faux pas pro server Michigan Live.

Soudce michiganského okresu Ionia nedávno vyměnil svůj starý mobilní telefon za smartphone s dotykovou obrazovkou a ještě se ho nenaučil plně ovládat. V pátek odpoledne při závěrečné řeči žalobce najednou začal jeho mobil vydávat zvuky.

„Asi jsem neměl zamknutou obrazovku a zavadil jsem o něj. Začal mluvit opravdu nahlas. Říkalo to, že mi to nerozumí a ať zkusím říct například slovo máma,“ řekl soudce agentuře AP.

Soudci slouží ke cti, že se nezachoval jako pokrytec a akceptoval trest za porušení svých pravidel. Jakmile bylo přelíčení přerušeno, Voet zašel do pokladny a zaplatil pokutu ve výši 25 dolarů (asi 500 korun), kterou v těchto případech standardně ukládá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám