Hlavní obsah

Šestiletý chlapec si vyrazil autem pro čínu, ujel pět kilometrů

Novinky, vps

K neobvyklému případu musela v sobotu vyjet policie v americkém Michiganu. Řidiči tam na silnici zastavili malého chlapce, který si vzal vůz svých rodičů a chtěl si dojet pro jídlo do čínské restaurace. Podařilo se mu ujet pět kilometrů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šestiletý chlapec ukořistil rodinný Ford Taurus kolem půl osmé ráno, když jeho rodiče ještě spali. Jeho cílem původně byla čínská restaurace, kde byl s nimi předchozí večer. Na silnici v tu dobu nebyl velký provoz, do nikoho tak nenaboural. Pouze trefil dopravní značku a poničil nárazník. Později toto poškození svedl na svého otce.

Na silnici se pochopitelně pohyboval naprosto nevyzpytatelně. Ostatní řidiči, kteří si všimli, že za volantem sedí dítě, mu proto zablokovali cestu a zavolali policii. „Otevřel jsem dveře a zeptal se ho, co dělá. Řekl mi, že jel s autem na opravu do servisu,“ řekl policista Karl Sapp z okresu Lapeer County.

Chlapec policistům řekl, že řízení odkoukal od svého otce, který poté přijel a svého syna odvezl i s autem zpět domů. Zatím nebylo zveřejněno, zda policisté vznesou nějaká obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám