Hlavní obsah

Křeček se po 24 hodinách vyhrabal z hrobu

Novinky, Jakub Kynčl

Britka Lisa Kilbourne-Smithová (23) hlídala s partnerem Jamesem známým dvouapůlletého křečka jménem Tink. V jednu chvíli ho však objevili v kleci bez známek života. Zabalili ho do utěrky, pohřbili na zahradě a špatnou zprávu zavolali majitelům. Další den jim volali znovu. Prý se stal zázrak.

Foto: Profimedia.cz

Křeček si zachránil život tím, že se vyhrabal ze svého hrobu.

Článek

Křeček, kterého nalezli v kleci studeného a bez známek života, upadl podle mladé Britky zřejmě do stavu jakési hibernace. Po probuzení v hrobečku si pak musel prokousat cestu z utěrky a vyhrabat se ze země. Našel ho otec dívky, která ho měla hlídat, skoro přesně 24 hodin poté, co byl pochován.

"Zabalili jsme ho do utěrky a pohřbili na zahradě asi 30 centimetrů pod zem, aby ho kočka snad nechtěla znovu vyhrabat. Když jsme zjistili, že je živý, tak jsme hned volali majitelům. Překřtili jsme ho na jméno Ježíš. Byly Velikonoce a on vstal z mrtvých, říkal si o to," uvedla Lisa.

"O tom, že by křeček hibernoval, jsem opravdu neslyšela a nikdy jsem nic takového na vlastní oči neviděla. Spíše bych se klonila k tomu, že mohl mít nějakou srdeční slabost," uvedla pro Novinky Lenka Plášková z veterinární kliniky Medipet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám