Hlavní obsah

Muž, který byl ženou, si bere ženu, která byla mužem

Felix Laws se narodil jako žena. Jenže od malička se v takovém těle necítil, proto podstoupil v dospělosti změnu pohlaví. A nedávno potkal Helen Morfittovou, která měla podobný osud. Narodila se v těle muže a musela kvůli vytouženému pohlaví prodělat řadu operací. Transsexuální dvojice se do sebe zamilovala a hodlá své životy spojit v manželství.

Foto: http://www.mirror.co.uk/

Helen Morfittová a Felix Laws

Článek

Svatba je naplánována na 13. září, které je pro pár symbolické. Bylo to totiž datum, při němž oba podstoupili operaci změny pohlaví, třebaže se sedmiletým rozdílem. Poznali se v roce 2008, když byl Felix ještě ženou. O tři roky později, po změně pohlaví, svou partnerku požádal o ruku.

„Byla jsem vdaná už třikrát, ale vím, že teď je to správné, protože mám správné pohlaví,“ řekla Helen Morfittová.

Z předchozích vztahů mají společně dohromady deset dětí. V nich mají velkou oporu. Jinak na ně lidé na ulici docela zírají. Šestapadesátiletá Helen má totiž 170 centimetrů, zatímco šestačtyřicetiletý Felix jen 152 centimetrů. Ona se narodila jako Leslie, on jako Katy.

„Možná to vypadá trochu divně zvenčí… ale jsme úplně normální pár, žena a muž, co se milují… Za poslední roky jsme si kvůli změně pohlaví prošli dost těžkými časy. Ale teď máme jeden druhého a to je jediné, na čem záleží,“ svěřila Morfittová deníku Mirror.

Reklama

Výběr článků

Načítám