Hlavní obsah

Nález pavoučí kolonie pozastavil projekt za 60 miliard

Novinky, vps

Výstavba zábavního parku Paramount u Londýna v přepočtu za dvě miliardy liber (asi 60 miliard korun) byla pozastavena. Při environmentálním auditu pozemku, na kterém se má stavět, totiž byla nalezena kolonie skákavek šedých. Tito pavouci jsou v Anglii vzácní, vyskytují se jen na dvou místech. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Vizualizace zábavního parku Paramount

Článek

Paramount má být třetím největším zábavním parkem na světě, má konkurovant  pařížskému Disneylandu. Projekt vytvoří 27 tisíc pracovních míst a podle původních plánů měl být dokončen v roce 2019.

Konsorcium London Resort Company Holdings (LRCH), které za parkem stojí, teď ale muselo kvůli nálezu pavouků pozastavit plánovanou výstavbu na 350hektarovém pozemku. Ve hře je několik řešení problému.

Foto: Profimedia.cz

Skákavka šedá

„O pavouky se postaráme. Tato zásaditá půda (na pozemku) většině živočichů nevyhovuje, ale tento druh pavouka ji má rád,“ řekl ředitel projektu Tony Sefton z LRCH.

Společnost teď může zvolit stejné řešení jako v případě výstavby londýnského olympijského parku. Tam nalezené druhy byly přestěhovány do nové rezervace. Druhou variantou, o které se uvažuje, je vytvoření 10hektarových mokřadů přímo v plánovaném parku, kde by tak vznikla malá rezervace.

Kromě této lokality se v Anglii skákavky šedé vyskytují pouze na jednom místě v hrabství Essex. Obě místa jsou pozemky se zásaditou půdou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám