Hlavní obsah

Poustevník žil 27 let v lesích, na svědomí má prý přes tisíc krádeží

Novinky, vps

Sedmačtyřicetiletý Christopher Knight žil v lesích amerického státu Maine téměř tři dekády. Jeho život poustevníka by asi nikomu nevadil, kdyby nevyšlo najevo, že jej policie viní z více než tisíce krádeží jídla a dalších zásob. Zatčen byl minulý čtvrtek při pokusu o další krádež, uvedl server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poustevník žil 27 let v lesích. Na svědomí má mít přes tisíc krádežíVideo: Reuters

 
Článek

Knight při neúspěšné krádeži spustil pohybový senzor v táboře pro postižené děti a mládež Pine Tree Camp, který podle policie využíval „jako supermarket“. Vždy, když potřeboval, si tam zašel a vyraboval skladiště.

V blízké obci Rome se zhruba tisícovkou obyvatel se stal součástí místního folklóru. Dostal dokonce přezdívku Norh Pond Hermit (Poustevník od Severního rybníka) podle místní vodní nádrže. Předpokládá se, že jeho zatčení je s výjimkou jednoho setkání s výletníkem v 90. letech prvním kontaktem s lidmi po 27 letech, které strávil v lesích.

„Žiju tady v městečku 32 let a nikdy jsem ho nepotkal,“ řekl místní politik Paul Anderson agentuře AP. Obyvatelé městečka Knighta občas spatřili, jak jde kolem rybníka. Někteří dokonce našli i jeho tábořiště v lesích. Tvořilo jej stan, celta zavěšená mezi dva stromy, vařič, postel a rádio na baterky.

„Každý, kdo lovil v lesích, viděl tu hromadu trosek, ale nikdy nikoho nic nenapadlo,“ řekl Ron Churchill, majitel tábora Bear Spring Camps v Rome.

Podle policie má Knight na svědomí více než tisíc krádeží, ale zákony státu Maine jí umožňují stíhat ho pouze za ty, které spáchal v posledních šesti měsících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám