Hlavní obsah

Muž dostal po 35 letech zpět svou ukradenou peněženku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angličan Richard Lane na svou jedinou ztrátu peněženky v životě už dávno zapomněl. Došlo k ní totiž před dlouhými 35 lety. Ke svému překvapení se s ní ale opět shledal a našel v ní i dokonale zachovalé průkazy. Informoval o tom deník The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Peněženka, která strávila 35 let ve výtahové šachtě

Článek

Peněženku našli dělníci Tony Noe a Richard Thompson při práci na opravě sportovního centra ve městě Saint Ives v hrabství Cambridgeshire.

„Pokládali jsme tam nějaké kabely. Vyjmuli jsme cihlu, abychom protáhli dráty, a viděli jsme tam tu peněženku. Byli jsme překvapení. Nebyly v ní žádné peníze, jen průkazka do posilovny, účet za televizi, nějaké dokumenty a řidičák, který vypršel ještě před tím, než jsem se narodil,“ řekl listu DailyMail Tony Noe.

Foto: Profimedia.cz

Sportovní centrum, které Richard Lane navštěvoval a v němž došlo k odcizení peněženky

Dokumenty v peněžence patřily muži jménem Richard Lane. Dělníci proto kontaktovali tamní radnici, ta ale majitele peněženky nedohledala. V roce 1985 se totiž přestěhoval do asi 160 kilometrů vzdáleného Eveshamu. Zabralo až zveřejnění příběhu v místních novinách Hunts Post.

„Byl jsem kontaktován mnoha kamarády, kteří tam stále žijí. Dala mi vědět i moje matka. Je to úžasné, naprosto úžasné, že se moje peněženka našla. Je jediná, o kterou jsem kdy přišel,“ řekl Lane v rozhovoru pro The Telegraph.

Podle svých slov mohl mít tehdy Lane v peněžence nějakých 10 nebo 15 liber. Zloděj je sebral a poté odhodil peněženku do výtahové šachty sportovního centra. V něm před 35 lety byly squashové kurty, které Lane navštěvoval. Peněženku mu tedy někdo odcizil právě tam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám