Hlavní obsah

Ukážu vám pravého mimozemšťana, tvrdí autor nového dokumentu

Novinky, vps

Asi nejznámější světový ufolog Steven Greer tvrdí, že ve svém novém dokumentu s názvem Sirius ukáže opravdového mimozemšťana a provede jeho pitvu. Film se snaží tvářit hodnověrně a mimo jiné se zabývá čistou energií a odhalením materiálů o UFO, ale právě kvůli části s mimozemšťanem se nad ním vznáší několik velkých otazníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Humanoid, kterého našli v roce 2003 v Chile

 
Článek

Osmapadesátiletý Greer je původním povoláním lékař, ale medicíně se už 15 let nevěnuje. V roce 1990 založil Centrum pro výzkum mimozemské inteligence a o tři roky později ještě The Disclosure Project, který se snaží o odhalení a zveřejňování faktů a informací o UFO.

Punc serióznosti se filmu Sirius snaží Američan dodat najmutím dokumentárního režiséra Amardeepa Kaleky, který je držitelem filmové ceny Emmy za krátkým film Jacob’s Turn o dítěti s Downovým syndromem. Vypravěčem pak je hollywoodský herec Thomas Jane (Mlha, Kat).

„Vzhledem k možnosti, že je tu něco hlubšího k prozkoumání, něco, co může otevřít naší mysl novým obzorům nebo možnostem, jsme se rozhodli chopit tohoto projektu. Naším cílem je uvést publikum na stejnou cestu, otevřít jeho mysl a inspirovat k hledání, ať může svobodně uvážit, zda je v tomto světě víc, než kdy můžeme znát,“ vysvětlil Kaleka své důvody k režírování takto kontroverzního projektu.

Mimozemšťan není novinkou

„Lidé potřebují pochopit, že tajemství okolo UFO a mimozemské inteligence nemá co dělat s mimozemšťany. Je spojené s lidmi a se sílou velkých korporací a finančních skupin, které nechtějí, abyste znali pravdu,“ vysvětlil Greer své názory v kampani k filmu.

Greer je za svou snahu o objasnění a zveřejnění materiálů o UFO často chválen a oceňován, ale při zmínce o mimozemšťanovi mají pochybnosti i jeho fanoušci. Tento „neznámý humanoid“ navíc není žádnou novinkou, byl nalezen už v roce 2003 v poušti Atacama v Chile.

Informace o nálezu se objevily v několika chilských novinách, poté mělo být 15 centimetrů velké tělo prodáno španělskému obchodníkovi. Od toho ho pravděpodobně Greer získal a teď chce ve svém filmu ukázat pitvu tvora a zveřejnit analýzu jeho DNA.

Spoléhá na fanoušky

Vzhledem k tomuto exkluzivnímu materiálu je ovšem s podivem, že Greer volí poněkud partyzánský způsob propagace filmu. Své příznivce prosil na Facebooku, ať čtou a sdílejí článek o jeho filmu na portálu Huffington Post, aby se dostal na titulní stranu, a získal tak víc čtenářů.

Mnoho lidí si tedy myslí, že pasáž s mimozemským tělem je jen laciným trikem k přilákání diváků k filmu, jehož cílová skupina není tak velká a skládá se z drtivé většiny z Greerových fanoušků.

Právě na ně ale bude nejspíš známý ufolog spoléhat. Po uvedení do amerických kin, ke kterému dojde 22. dubna, bude totiž film uvolněn do on-line distribuce, jež bude založena převážně na aktivitě lidí, kteří budou film sdílet a posílat dál a za prodané kopie budou dostávat provizi.

Reklama

Výběr článků

Načítám