Hlavní obsah

Fenka trpěla kvůli alergii na trávu. Pomohly jí speciální boty

Novinky, vps

Celý svůj dosavadní život si 11letá fenka maďarského ohaře jménem Millie nemohla užít pořádnou procházku. Mohla za to alergie na trávu, která jí způsobovala bolestivé zduřeniny na tlapkách. Po mnoha letech neúspěšných pokusů o léčbu se kvalita jejího života konečně zvedla, a to díky speciálním botám. Informoval o tom Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Fenka má alergii na trávu, musí nosit speciální boty

 
Článek

Britští manželé Vicki a Glyn Painterovi si Millie pořídili jako štěně a brzo přišli na to, že s ní není něco v pořádku. Veterinář zjistil, že má alergii na trávu.

Kromě toho je fenka ještě alergická na pyl, lepek, pšeničné a sójové produkty, rýži, roztoče a dokonce i na kočky. Millie podstoupila mnoho vyšetření a veterináři zkoušeli různé způsoby léčby, za které její majitelé zaplatili celkem 10 tisíc liber (asi 305 tisíc korun). Nic nezabíralo, některé léky navíc její zdravotní stav spíše zhoršovaly.

„Vyzkoušeli jsme všechno. Byla ospalá, letargická nebo nevrlá. Nebyla ve své kůži. Trávě jsme se vyhnout nemohli, takže po každé procházce následovala koupel,“ řekla Vicki Painterová.

Lidé si myslí, že je to móda

„Alergie neustávaly. Kromě těch strašných zduřenin na tlapkách, které někdy krvácely, trpěla i ušními nebo očními infekcemi. Polštářky na tlapkách měla někdy úplně sedřené. Museli jsme ji proto vynášet z domu, aby si neublížila na štěrku před domem,“ dodala majitelka Millie.

Už to vypadalo, že Millie se nikdy nedočká plnohodnotného života, nedávno ale Painterovým řekla jejich kamarádka o speciálních neoprenových botách, které koupila pro svého psa. Pořídili je tedy také, jedny na zimu a jedny na léto, a jejich fenka konečně může jít na bezbolestnou procházku.

„Když je na sobě měla poprvé, tak na ně zírala. Ze začátku vykopávala zadní nohy, ale brzy si zvykla. Teď už bez nich neodejde z domu. Většina lidí si myslí, že to je nějaká móda, jako u těch kapesních psů, ale ona je má ze zdravotních důvodů,“ dodala Painterová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám