Hlavní obsah

Hazard se životem: lyžař se nechal táhnout vlakem po kolejích

– Polsko
Novinky, zkr

Polská policie pátrá po muži, který se na lyžích nechal táhnout vlakem po zasněžených kolejích. Lyžař se chytil lana, které připevnil jeden z jeho „kompliců“ k soupravě, a řítil se po trati více než osmdesátikilometrovou rychlostí, uvedl server dailymail.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Lyžař se nechal na laně táhnout vlakem

 
Článek

Záznam, který vznikl sice už v lednu, ale na veřejnost se dostal až před pár dny, zachycuje celý průběh akce, na které se podílelo několik lidí. Mladík, nejspíš v teenagerovském věku, si vybral pro svůj nebezpečný kousek trať vedoucí polským venkovem.

Za vlak se připojil v okamžiku, kdy souprava zastavila na místním nádraží. Lano přivázal k poslednímu vagónu jeden z jeho přátel, který pak na nárazníku zůstal stát, i když se dal vlak do pohybu.

„Je to jeden z nejnebezpečnějších a nejstupidnějších kousků, jaké jsem kdy viděl,“ uvedl policejní mluvčí. „Záznam studujeme, abychom se pokusili identifikovat místo, kde se to stalo, i lyžaře. Takovéto věci nemůžeme nechat nepotrestané, nebo to bude inspirovat další,“ dodal.

S podobnými akcemi už má skupina své zkušenosti. V roce 2009 podnikli její členové jízdu za vlakem dvakrát. Letos se ji rozhodli zopakovat, aby ji mohli patřičně zdokumentovat. Podle policie je však takováto činnost nelegální a lyžař bude v případě dopadení čelit soudnímu líčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám