Hlavní obsah

Novorozeně kvůli své velikosti málem zemřelo, teď se konečně dostalo domů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestitýdenní George King z britského městečka Reddings v hrabství Cheltenham, který měl porodní váhu sedm kilogramů, se konečně dostal domů ke svým rodičům. Příběh chlapce, který kvůli své extrémní hmotnosti při porodu málem zemřel, nakonec skončil šťastně.

Foto: The Sun/Profimedia

Chlapec porod málem nepřežil.

Článek

Malý George měl oproti jiným dětem dvojnásobnou porodní váhu. Matka jej rodila přirozenou cestou, což se však ukázalo být velkým problémem. Chlapec měl velmi široká ramena a při porodu se ve své matce doslova zasekl. Kvůli této komplikaci mu dávali lékaři šanci na přežití pouhých deset procent.

Chlapec nyní měří 66 centimetrů a musí nosit oblečení, které je určené pro šestiměsíční děti. Rodiče uvedli, že byli po porodu zcela zničení, protože chlapec nemohl pořádně dýchat údajně celých 20 minut. Teprve poté byl resuscitován. Jejich syn však pokořil veškeré statistiky a z nepěkného zážitku se po několika týdnech zotavil.

V šesti týdnech života se chlapec konečně dostal domů ke svým rodičům.

"Lékaři nám stále říkali, že je všechno normální, až do chvíle, kdy nadešel samotný porod. Bylo to děsivé, zasekla se mu ramena a personál nám řekl, že pravděpodobně nepřežije. Nyní jsme však doma a pomalu si zvykáme na rodinný život. Podle všech se jeho velikost srovná a bude růst normální rychlostí jako ostatní děti," uvedla chlapcova 21letá matka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám