Hlavní obsah

Policistka přemohla holýma rukama aligátora

– Clermont
Novinky, vps

Americká policistka Jessica McGregorová je žena činu. Místo čekání na odchytovou službu sama zkrotila dvoumetrového aligátora, který ve čtvrtek prolezl dírou v plotě na pozemek základní školy ve floridském městě Clermont. Informoval o tom list Orlando Sentinel.

BEZ KOMENTÁŘE: Policistka zneškodnila holýma rukama dvoumetrového aligátora

 
Článek

V blízkosti Clermontu je mnoho vodních ploch, výskyt aligátora na školním pozemku proto nebyl žádným překvapením. Policistka nechtěla po příjezdu na místo ztrácet čas dvouhodinovým čekáním na odchytovou službu, blížil se totiž konec vyučování. Vzala tedy lano a dala se do práce.

„Tady v okrese Lake County žiju celý svůj život. Dřív, když nějaký aligátor vlezl na váš pozemek, tak jste ho prostě popadli a vzali ho k nejbližší vodě. Nebylo potřeba s tím někoho obtěžovat,“ vysvětlila 29letá McGregorová svůj přístup.

Kolega jen přihlížel

Zatímco její kolega na rovinu řekl, že s aligátory nemá žádné zkušenosti a jen nečinně přihlížel, odvážná policistka udělala na laně smyčku, kterou se jí podařilo zachytit okolo plazova čumáku. Poté ho vytáhla z křoví, kam se schoval, a držela ho na laně tak dlouho, dokud se neunavil.

„Utahal se a pak jen ležel a kroutil ocasem. Přehodila jsem přes něj lano a klekla si na jeho záda. Chvíli sebou škubal, ale rychle to vzdal,“ popsala zkrocení aligátora matka dvou dětí. Policistka pak zvířeti rukama objala čelisti, aby je nemohlo otevřít, a omotala je lepicí páskou.

„Po tomto chodníku chodí děti, nechtěla jsem tedy riskovat, že se aligátor lekne a chňapne po dítěti nebo vběhne na ulici mezi auta,“ dodala McGregorová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám