Hlavní obsah

Lidský billboard má na hlavě 20 tetování. Teď už je nechce

Novinky, vps

Američan Billy Gibby proslul jako muž s nejvíce reklamními tetováními, čímž si vysloužil přezdívku „Lidský billboard“. Celkem jich má na svém těle 37, z toho 20 na hlavě. Těch ovšem lituje a chce si je nechat odstranit. Není to ovšem levná záležitost, Gibby proto shání peníze, a to způsobem, který má dobře vyzkoušený – chce na své tělo umístit další reklamní tetování.

BEZ KOMENTÁŘE:Billy Gibby a jeho tetování

 
Článek

Gibbymu je teprve 32 let, ale už za sebou má pestrý život. Věnoval se boxu, díky kterému se mu dařilo prodávat reklamní prostor na svém těle. Kromě toho vystřídal mnoho zaměstnání, přičemž několikrát byl pouze dobrovolníkem bez nároku na mzdu.

Vrcholem bylo, když před několika lety daroval cizí ženě ledvinu a veškeré náklady zaplatil sám z 10 tisíc dolarů (asi 200 tisíc korun), které dostal za reklamní tetování na svých zádech. Za tetování na obličeji paradoxně obdržel mnohem menší částky. Ze začátku to bylo od 300 do 1000 dolarů, ale s tím, jak pro něj bylo obtížnější sehnat práci, prodal jedno dokonce za 75 dolarů (zhruba 1 500 korun).

Stávalo se, že některé ze společností, jejichž loga měl vytetované, zkrachovaly, a tak jejich tetování překrýval dalšími. Celkem si od roku 2007, kdy podle portálu Huffington Post s tetováními začal, přišel v přepočtu na přibližně dva milióny korun.

Za vším stála nemoc

Američan, který žije na Aljašce, ale vysvětluje, že za jeho nestandardním způsobem života stála v té době neléčená bipolární afektivní porucha, kterou trpí. Teď už rok a půl dochází na terapie, užívá léky a snaží se dát svůj život do pořádku.

Kvůli tetováním na obličeji je pro něj ale těžké najít práci, chce si je proto nechat odstranit. Nabízí tak prostor na jiných částech svého těla a z vytěžených peněz hodlá financovat odstranění všech tetování na jeho obličeji a zbytku hlavy. Doufá, že se pak zbaví předsudků, které o něm někteří lidé mají, a především najde stálé zaměstnání, aby uživil svých pět dětí.

„Když se na mě moje děti podívají, vědí, že to je tatínek. Ale bojím se, že když si tetování nenechám odstranit, ostatní děti se jim kvůli tomu budou smát. Občas se podívám do zrcadla a pláču. Lidé můj vzhled často odsuzují, ale já jsem se naučil nesoudit je,“ řekl Gibby v rozhovoru pro New York Daily News.

Na závěr potetovaný Američan dodal, že si nedávno nechal vytetovat svá první nereklamní tetování. Jsou jimi jména jeho pěti dětí, manželky a rodičů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám