Hlavní obsah

Zákazník zachránil v supermarketu dítě, které přestalo dýchat

Novinky, vps
Perth

Chvíle hrůzy zažívala v neděli Australanka Amy Collardová. Její dvouletá dcera Shaylar totiž přestala při nákupu v supermarketu z ničeho nic dýchat. Po chvilkách paniky, kdy nebylo jasné, jestli se holčička něčím nedusí, ji zachránil dýcháním z úst do úst jeden ze zákazníků. O případu informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Drama v supermarketu: zákazník zachránil dvouleté dítě, které přestalo dýchatVideo: Reuters

 
Článek

Rowan O'Neill zrovna platil v supermarketu v Perthu svůj nákup, když v tom k pokladně přispěchala vyděšená žena se svým dítětem v náručí a žádala o pomoc. O'Neill neváhal a holčičky se chopil.

Napřed si myslel, že se něčím dusí a domnělý předmět se z ní za pomoci jiné zákaznice snažil dostat. Po chvíli přispěchal do obchodu otec dítěte Michael Narkle a společně s O'Neillem se snažil o Heimlichův chvat.

Ani to ovšem nezabíralo, na řadu proto přišlo dýchání z úst do úst, které konečně zabralo. Dítě po zhruba minutě a půl otevřelo oči a začalo opět dýchat. Shaylar byla poté převezena do nemocnice, kde si ji nechali přes noc. Podle lékařů ztratila vědomí kvůli vysoké horečce. Teď už je ovšem doma a daří se jí dobře.

Rodiče batolete řekli v australském televizním pořadu A Current Affair, že jsou O'Neillovi vděční za záchranu života jejich dcery. „Myslela jsem si, že zemře. Měli jsme štěstí, že tam byl,“ uvedla Amy Collardová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám