Hlavní obsah

Zloději ukradli zaparkovaný vůz za méně než 15 sekund

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie z anglického hrabství West Midlands zveřejnila ve středu záznam z bezpečnostní kamery, který zachytil dva zloděje kradoucí vůz BMW. Celá akce jim zabrala necelých 15 sekund. Takto dokázali odcizit 13 vozů, ale policie je nakonec dopadla díky lokátoru skrytému právě ve voze na videu. O případu informoval deník The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Krádež vozu zabrala zlodějům méně než 15 sekund

 
Článek

Ravinder Soni a jeho bratr Ajay měli při krádežích jednotný postup. Napřed rozbili boční okno, jeden z nich během několika sekund nastartoval auto a poté rychle odjeli pryč. Celkem dokázali během 20 dní v loňském lednu a únoru ukrást auta v přepočtu za více než sedm miliónů korun.

BMW z parkoviště v birminghamské čtvrti Ladywood se jim ovšem stalo osudným. Neuvědomili si, že auto může obsahovat sledovací zařízení a nechali ho zaparkované ve své vlastní garáži. Policie tak měla jednoduchou práci. Oba bratři byli nakonec odsouzeni na čtyři roky nepodmíněně.

„Byla to organizovaná a propracovaná operace. Auta dokázali odcizit za méně než jednu minutu. Metoda vniknutí do automobilu byla primitivní, ale jakmile se dostali dovnitř, ukázali vysokou technickou zručnost v rychlém nastartování motoru,“ řekl o krádežích vyšetřující policista Matt Dyer.

„S jednou výjimkou jsme dohledali všechny odcizené vozy. Tyto krádeže jsou dnes velmi riskantní záležitostí, mnoho automobilů je totiž vybaveno lokátory. Naše silniční síť je navíc hustě pokryta kamerami s automatickým rozeznáváním poznávacích značek, které nám umožňují sledovat pohyb ukradeného vozidla,“ dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám