Hlavní obsah

Osmiletý chlapec se oženil s 61letou matkou pěti dětí

Novinky, vps

Dnes je běžné, že se muži k oltáři zrovna nehrnou a žení se až v pozdním věku. Sanele Masilela z Jižní Afriky na to šel opačně. Oženil se už v osmi letech, a to se ženou o 53 let starší, navíc matkou pěti dětí. Podle jeho rodiny ovšem nešlo o pravou svatbu, nýbrž o rituál, kterým chtěl chlapec naplnit přání svého zemřelého předka. Informoval o tom MailOnline.

Foto: Profimedia.cz

Osmiletý Sanele s 61letou Helen Shabanguovou

Článek

Za svatbu, na které se sešlo sto hostů, zaplatili rodiče malého chlapce v přepočtu přes 30 tisíc korun. Dalších 15 dali nevěstě Helen Shabanguové za to, že k obřadu svolila. Svatba rozezlila některé členy komunity v chlapcově bydlišti v Tshwane, jeho rodina ovšem tvrdí, že se jednalo pouze o rituál.

„Sanele je pojmenován po svém dědečkovi, který nikdy neměl tradiční svatbu, a tak chlapce požádal, aby se oženil. On si vybral Helen, protože ji miluje. Tímto obřadem jsme uspokojili naše předky. Kdybychom to neudělali, naší rodině by se přihodilo něco špatného,“ řekla chlapcova matka Patience Masilelová.

Foto: Profimedia.cz

Došlo i na polibek

Sanele a jeho 61letá „manželka“ nepodepsali oddací list a nebudou žít společně. Po obřadu a hostině se každý vydal do svého domova.

„Řekl jsem své matce, že se chci oženit, protože jsem to opravdu chtěl. Jsem šťastný, že jsem si vzal Helen. Ale teď se vrátím do školy a budu pilně studovat. Až budu starší, tak si vezmu stejně starou dívku,“ prohlásil Sanele.

„Jsem vdaná a mám pět dětí, ale vím, že tohle chtěli jeho předkové, kteří jsou teď šťastní. Byl to jen rituál, hráli jsme to. Ale je to signál, že se Sanele jednou ožení,“ uvedla 61letá Helen Shabanguová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám