Hlavní obsah

Školák vyslal do vzduchu balónek, který doletěl na druhý konec světa

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Derby

Těžko uvěřitelných 17 tisíc kilometrů urazil obyčejný balónek, který vypustil do vzduchu v rámci školního projektu šestiletý Joshua Blackaby. Zatímco balónky jeho spolužáků doletěly z anglického města Derby přinejlepším do Dánska nebo Nizozemí, ten jeho přistál na malém sydneyském předměstí East Kurrajong. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Joshua Blackaby s dopisem z Austrálie

Článek

Celkem 300 héliových balónků bylo v prosinci vypuštěno jako součást projektu, při kterém se žáci učí lépe porozumět počasí a zeměpisu. Děti pošlou společně s balónkem zprávu se zpáteční adresou a s prosbou o odpověď. Během ledna a února přišlo do školy osm dopisů z Nizozemska a jeden z Dánska.

„Už to jsme považovali za úžasné. Ale po únorových prázdninách čekal ve škole dopis z Austrálie adresovaný jednomu z našich žáků, Joshuovi Blackabymu,“ řekla jedna z vyučujících Suzannah Hemmingsová.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Joshua ho otevřel s velkým nadšením před celou třídou a zjistil, že mu ho poslala malá holčička jménem Millie, která našla balónek na stromě na své zahradě v East Kurrajongu. Zpráva byla očividně napsána dospělým, ale podpis byl dívenky.

„Nemůžu uvěřit, že se ten balónek dostal tak daleko. Těším se, až té holčičce odepíšu,“ popisoval své nadšení Joshua.

Škola se teď chystá oslovit odborníka, který by vysvětlil jak je možné, že se balónek dostal tak daleko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám