Hlavní obsah

V Číně nečekali na jaro a nastříkali uschlou trávu nazeleno

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Život v čínských metropolích může být kvůli častému výskytu smogu poněkud depresivní. Ve městě Čcheng-tu ale přišli na jednoduché řešení ke zvednutí nálady svých občanů. Speciálním barvivem tam totiž nastříkali trávu nazeleno. Údajně netoxická barva ovšem pouští, a ničí tak obyvatelům boty. Informoval o tom deník The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně sprejují trávu nazeleno

 
Článek

Na neobvyklou činnost radnice upozornili obyvatelé čínská média, která se následně začala případem zabývat a natočila pracovníky města přímo při barvení trávy. „Sprejovali trávu a měnili ji ze žluté v zelenou. Není to znečišťování životního prostředí?“ ptal se obyvatel města Tchao Che v rozhovoru pro China Daily.

„Je to rozhodně netoxické, je to jen zelené barvivo. Prodáváme to radnici v Čcheng-tu už pět nebo šest let. Našimi klienty jsou i jiná města nebo golfová hřiště,“ uvedl prodejce barviva Jang, který zveřejnil jen své příjmení.

Podle prodejce vydrží barvivo deset až čtrnáct týdnů. Obarví i půdu a nesmyje ho déšť. Několik obyvatel města ovšem uvedlo, že chůze po trávě jim obarvila boty. Představitelé města použití barviva nekomentovali, pouze uvedli, že chemikálie je hnojivem, které má v zimě zlepšit kvalitu trávy.

Obyvatelé města jsou v komentářích k barvení trávy kritičtí a chtějí, aby radnice raději investovala peníze do škol nebo do jiných projektů. Trefně celou situaci vystihl občan, který se zeptal, zda by se nemohla obarvit namodro i obloha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám