Hlavní obsah

Obětujte dvě ze čtyř dětí, řekli ženě lékaři. Odmítla a žijí všechny čtyři

Novinky, vps
Bristol

Když se Angličanka Emma Robbinsová dozvěděla, že čeká čtyřčata, bylo to pro ni velké překvapení. Ještě více ji ale překvapili lékaři, když jí navrhli, ať dvě z dětí obětuje, aby těm zbylým zvýšila šance na přežití. Jednatřicetiletá žena je neposlechla a dobře udělala, čtyři chlapci totiž na svět přišli bez větších problémů. Minulý týden oslavili své první narozeniny, informoval MaiOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Obětujte dvě ze svých čtyř dětí, řekl ženě lékař. Odmítla a žijí všechny čtyři

 
Článek

Robbinsová se svým manželem Martinem už měli tehdy jeden a půl ročního syna Lukea, ale chtěli ještě další dítě. Se čtyřčaty ale nepočítali ani v těch nejdivočejších snech. „Na ultrazvuku se na nás lékařka podívala s doširoka otevřenýma očima a otočila obrazovku na nás. Pak řekla, že vidí tři plodové obaly a čtyři děti. Dvě z nich byla identická dvojčata,“ řekla Angličanka.

Manželé se pomalu připravovali na náročný život s pěti dětmi, při příští návštěvě nemocnice jim ovšem jejich lékař řekl pro ně těžko uvěřitelnou věc. Oznámil jim totiž, že by měli některé z dětí obětovat, aby se vyhnuli komplikacím, které hrozí při vícečetných těhotenstvích.

Měli tři možnosti

„Řekl nám, že riziko je tak velké, že ohrožuje mě i mé děti. Prohlásil, že máme tři možnosti. Mohli jsme ukončit těhotenství úplně, odstranit některé z embryí nebo pokračovat dál. Instinktivně jsem se chytla za břicho. Najednou mnou projel silný pocit lásky a řekla jsem lékaři, že si necháme všechny čtyři děti,“ uvedla Robbinsová.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Robbinsovi se svými čtyřčaty při prvních narozeninách

Další vyšetření, která nadcházející matka absolvovala, byla totožná. Lékaři se ji neustále snažili přesvědčovat o nebezpečí jejího těhotenství, ale ona se zatvrzele držela svého.

„Pokaždé, když jsem šla do nemocnice, mluvili o rizicích a říkali mi, ať zvážím potrat dvojčat, abych zachránila zbylé dvě děti. Ale já jsem věděla, že vždy, když bych se pak na zachráněné děti podívala, myslela bych na ty, o které jsem přišla. Ta myšlenka mi zlomila srdce,“ řekla matka z Bristolu.

Při vyšetření v 18. týdnu varoval lékař Robbinsovou, že za dva týdny bude poslední možnost zasáhnout do jejího těhotenství. Žena, která už v tu chvíli věděla, že všechny děti jsou chlapci, však své rozhodnutí nezměnila.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřčata krátce po narození

Těsně před termínem tak 29. února loňského roku přivedla na svět císařským řezem postupně Reubena, dvojčata Zacharyho s Joshuou a nakonec Sama. Po dvou měsících v nemocnici si šťastní manželé konečně mohli odvézt své syny domů, kde byla jejich přítomnost okamžitě znát. „Každou noc se vzbudili jeden po druhém a brečeli, což vzbudilo i našeho prvního syna. Život byl najednou vyčerpávající,“ uvedla Angličanka.

„Nikdy by nás nenapadlo, že budeme mít čtyři děti najednou. Lhala bych, kdybych řekla, že to bylo jednoduché, ale jsme moc rádi, že jsme se našich dětí nevzdali,“ dodala Robbinsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám