Hlavní obsah

Šokující experiment ukazuje chování svědků vraždy

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý pohled na lidské chování v krizové situaci nabízí video, ve kterém se lidé stanou náhodnými svědky zinscenovaného pokusu o vraždu. Někteří utečou, jiní volají policii a ti odvážnější se vrhnou škrcenému na pomoc. Nad všemi pak vyčnívá muž, jenž si souboj dvou najatých herců fotil na mobilní telefon.

Co by lidé udělali, kdyby se stali svědkem vraždy?

 
Článek

„Co byste udělali, kdybyste se stali svědkem vraždy?“ je otázka, která se objevuje na začátku videa. Jeho koncept je jednoduchý. Svědek zmáčkne tlačítko výtahu a po otevření dveří spatří na podlaze dva muže, přičemž jeden z nich šňůrou škrtí toho druhého.

Reakce zhruba dvacítky svědků se různí. Polovina lidí buď jen nevěřícně zírala, nebo se vytratila pryč. Několik jedinců se na útočníka vrhlo a snažilo se ho zpacifikovat, jedna žena jej dokonce zběsile bila pugétem. Korunu všemu nasadil muž, který s naprostým klidem vytáhl svůj telefon a začal si situaci fotit.

Video, které vzniklo jako propagace k filmu Dead Man Down s Colinem Farrellem v hlavní roli, je tak zajímavým psychologickým experimentem. Objevily se sice názory, že nahrané můžou být i reakce svědků, ale to zatím reklamní agentura Thinkmodo, která za scénkou stojí, nepotvrdila.

Stejná agentura má na svém kontě i vtípek s kadeřnictvím, v němž zákaznice strašila dívenka z hororu. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: V zrcadle schovaná dívenka z hororu děsila zákaznice kadeřnictví

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám