Hlavní obsah

Chilan se ztratil v národním parku. Dvacet dní přežil jen na hmyzu a rostlinách

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké odhodlání musel prokázat Chilan Daniel Flores Garcia, který se ztratil v chilském národním parku Chiloé. Strávil v něm dvacet dní, během nichž jedl jen hmyz a rostliny. V úterý ho náhodou našla skupina dětí, informovala agentura Reuters.

Novodobý trosečník: ztracený muž přežil v národním parku 20 dní na hmyzu a rostlináchVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Garcia se 6. února vydal na výpravu do hustých lesů parku Chiloé, který se nachází na stejnojmenném ostrově. Když se delší dobu nevracel, záchranné složky spustily pátrání. Do něj se postupně zapojilo námořnictvo, hasiči, speciální policejní útvar a jednotka národního parku. Rozsáhlá akce ale nebyla úspěšná.

Dvaatřicetiletého muže nakonec našla v úterý skupina dětí z ostrova, která byla na výletě na jezeře Huelde poblíž parku. Když je ztracený Chilan spatřil, křičel o pomoc, ale děti napřed nechtěly uvěřit, že se ztratil. Musel je chvíli přesvědčovat, než mu pomohly.

Garcia trpěl dehydratací a během nechtěného pobytu v národním parku výrazně zhubnul, ale jinak byl v překvapivě dobré kondici. „Jsem v pořádku, opravdu. Jedl jsem hmyz a rostliny,“ řekl Garcia reportérům.

„Vypadá dobře, vzhledem k podmínkám, ve kterých žil. Dvacet dní se živil výhradně hmyzem a rostlinami. Teď čekáme na výsledky lékařských testů,“ řekl policejní vyšetřovatel Victor Hernandez.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám