Hlavní obsah

Rumunský mafián měl doma medvědy a lvy. Zastrašoval jimi své oběti

– Bukurešť
Novinky, vps

Zátah z minulého týdne, při kterém byly pozatýkány desítky členů gangu kontrolujícího bukurešťské podsvětí, byl velkým úspěchem pro policii. Veřejnost ale zajímala spíše prohlídka vily vůdce gangu Iona Balinta. Choval v ní totiž čtyři lvy a dva medvědy. Těmito šelmami měl podle rumunských médií zastrašovat své konkurenty a oběti.

BEZ KOMENTÁŘE: Šéf rumunského podsvětí doma choval čtyři lvy a dva medvědyVideo: kanald.ro

 
Článek

Na vyšetřování, které vedlo k zatčení 67 podezřelých, se podílelo více než 400 policistů. Balint byl se svými kumpány obviněn z pokusů o vraždu, únosů, vydírání a nedovoleného držení zbraní.

Nejedná se o jeho první zatčení, v roce 2009 byl dokonce usvědčen a poslán do vězení na 13 let, ale trest byl napřed zkrácen na šest let a Rumun se nakonec dostal ven po roce. Z věznice odjížděl extravagantní gangster na černém hřebci a křičel při tom: „Tvrdíte, že krmím lvy lidmi? Tak přijďte a já vám ukážu lvy.“

Osmačtyřicetiletý Balint měl zvířata ve své vysokou zdí obehnané vile, kterou si postavil v jedné z nejchudších bukurešťských čtvrtí. Jeho rodina označila zprávy o tom, že má v domě mučírnu, za rozšiřování lží. Právě do této místnosti měl brát medvědy nebo lvy a zastrašovat jimi své soupeře nebo nepohodlné osoby. Podle odvážnějších tvrzení je svými oběťmi dokonce i krmil.

Pracovníci organizace na ochranu zvířat šelmy ve středu uspali a převezli do místní zoo. Zvířata byla podle nich v celkem dobré kondici. Byla ovšem více než 10 let držena ilegálně a Balintovi, přezdívanému jako „Zastavárník Nutzu“, tak hrozí tučná pokuta a další obvinění, tentokrát za nedovolené chování zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám