Hlavní obsah

Slovák prodával přes internet stroj času, nefunguje prý ale na 100 procent

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

O tom, že lidé jsou schopni koupit opravdu všechno, je přesvědčený jistý mladý Slovák, který na internetu nabízel k prodeji stroj času za 1500 eur (asi 38 tisíc Kč). Jožino z východoslovenských Giraltovců nabízel k prodeji „málo používaný teleport značky Whirpool“. Jako důvod prodeje uvedl, že si mezitím koupil novější model.

Foto: repro bazos.sk

Inzerát byl dokonce opatřený i "fotkou".

Článek

Typ nabízený k prodeji údajně umožňuje „bezstarostné cestování v čase a nezasekává se mezi dimenzemi“. Výhodou je údajně to, že teleport se dá nastavit i do režimu poltergeist. „Je možné zaslat dobírkou nebo si pro něj přicestujte přímo do Giraltovců. Co k tomu dodat, příjemné cestování v čase,“ uvedl Jožino v inzerátu, který však byl po nějakém čase smazán.

Jožinovi zjevně nevadilo, že stroj času se objevuje zatím pouze ve vědeckofantastických filmech a pokusil se prodat něco, co zatím nikde na světě neexistuje. Server topky.sk v této souvislosti s nadsázkou konstatoval, že cena 1500 eur za stroj času je velmi výhodná.

„Ušetříte čas, peníze za pohonné hmoty, vyhnete se tlačenici a nervům v prostředcích hromadné dopravy,“ vypočítával server výhody teleportu. Když redaktoři serveru na číslo uvedené v inzerátu zatelefonovali, ozval se jim mladý mužský hlas, který potvrdil, že zařízení má vedle sebe přikryté ručníkem. Po dalších otázkách redaktoři zjistili, že se mohou na stroj času podívat osobně, ale je vlastně určený primárně pro děti.

„Dospělí jsou znečištěni různými nánosy a pudy,“ vysvětloval jim hlas v telefonu. Tvrdil, že z místa, kam se teleportuje, se bez problémů dostane i zpátky, protože přístroj cestuje s ním. Hlas v telefonu nicméně připustil, že s přístrojem jsou spojena určitá rizika, protože nefunguje na 100 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám