Hlavní obsah

Michelle Obamová byla pro Íránce příliš odhalená, tak ji přioblékli

Íránská státem ovládaná tisková agentura Fars News přinesla svým čtenářům zprávu o udílení Oscarů v USA a doprovodila ji fotografií, na které se manželka amerického prezidenta Michelle Obamová chystá předat cenu za nejlepší film. Problém pro médium islámské republiky představovaly šaty první dámy, které na íránský vkus odhalovaly příliš mnoho, a tak ji grafik "umravnil".

Foto: repro Fars News

Grafik íránské tiskové agentury Fars manželku amerického prezidenta Michelle Obamovou přioblékl. Zahalil jí dekolt i ramena.

Článek

Na snímku z předávání prestižních cen ještě před úpravou je vidět Michelle Obamová ve vkusných šatech s třpytivými prvky, které sice odhalují dekolt a ramena, viděno západníma očima však přehnaně vyzývavě nepůsobí. Na ceremoniálu byly k vidění mnohem odvážnější modely.

Foto: Profimedia.cz

První dáma USA Michelle Obamová při předávání Oscara

V Íránu by však i tato fotografie zřejmě způsobila pozdvižení, a tak grafik první dámě nepřátelské mocnosti nakopíroval látku až ke krku a na ramena. Dost na tom, že jí nechal odhalené vlasy, což je v Íránu rovněž zakázáno. Upravená fotografie je nicméně natolik rozostřená, že na Obamové lze jen tušit odlesk světla na ofině.

Manželka Baracka Obamy se nedělního předávání Oscarů přímo nezúčastnila, cenu za nejlepší film vyhlásila prostřednictvím telemostu. Zvítězil thriller Argo režiséra Bena Afflecka. Snímek podle skutečné události z konce 70. let za íránské islámské revoluce líčí snahu CIA dostat z Íránu šest amerických diplomatů v přestrojení za filmový štáb.

Reklama

Související témata:

Související články

Oscara za nejlepší film získal thriller Argo

V americkém Los Angeles rozdali v noci na pondělí prestižní filmové ceny Oscar. Sošku za nejlepší film roku si odnesl thriller Argo režiséra Bena Afflecka. Má...

Výběr článků

Načítám