Hlavní obsah

Bezdomovec vrátil ženě drahý prsten, teď je z něj boháč

Novinky, vrb
Kansas City

Tvrzení, že s poctivostí člověk dojde nejdál, občas opravdu platí. Přesvědčil se o tom bezdomovec z Kansas City. Vrátil nalezený diamantový prsten jeho majitelce, a život se mu tak obrátil vzhůru nohama.

Bezdomovec vrátil ženě drahý prsten, teď je z něj boháč

 
Článek

Billy Ray Harris byl donedávna typickým bezdomovcem, který se potlouká po ulicích a žebrá drobné na jídlo. V osudný den mu kolemjdoucí žena nevědomky přidala do kelímku s drobnými i svůj drahý snubní prsten s diamantem, který ji sklouznul z prstu. Když na něj Harris při počítání denního výdělku narazil, napadlo ho navštívit zlatnictví, kde mu byla nabídnuta velká suma peněz.

„Najednou jsem slyšel hlas svého dědy, který mě ponoukal k tomu, abych se zachoval poctivě,“ říká. Proto, když se vystresovaná majitelka klenotu druhý den vrátila na místo, kde Harrise poprvé potkala, byl tam i s jejím prstenem. „Má obrovskou hodnotu, každý druhý by ho šel prodat. U člověka, který žebrá na ulici, je obzvlášť překvapující, že to neudělal,“ rozplývá se šťastná Sarah Darlingová.

Dojemný příběh zaujal média a dostal se tak do povědomí mnoha lidí, kteří se o osud dobrodince bez domova začali zajímat. Vděčná majitelka prstenu navíc vyhlásila společně se svým manželem veřejnou sbírku na jeho podporu.

„Viděla jsem tento příběh ve zprávách a vehnalo mi to slzy do očí. To se v dnešní době opravdu jen tak nevidí,“ svěřila se žena, která poslala do sbírky rovnou tisíc dolarů.

Podařilo se vybrat více než 86 tisíc dolarů, které poslouží jako prostředek pro návrat Harrise do normálního života. "Nejsem žádný svatoušek, ale ani ďábel a taky si myslím, že je naprosto normální věc, že člověk prostě vrátí to, co mu nepatří,“ uzavírá celou záležitost skromně pětapadesátiletý Billy Ray Harris, jehož majetek teď činí v přepočtu milión a půl korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám