Hlavní obsah

Profesor elitní univerzity se na přednášce svlékal a choval se jako šílenec

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Profesor prestižní Kolumbijské univerzity Emlyn Hughes si pro své nové studenty kvantové fyziky připravil zajímavý úvod do předmětu. Na první přednášce se převlékal, pouštěl na plátně záběry z nacistického Německa, z útoku na newyorská Dvojčata nebo z KLDR. Na pódiu mezitím došlo k „popravě“ plyšové hračky. Univerzita už průběh jeho lekce prověřuje, uvedl server New York Daily News.

BEZ KOMENTÁŘE: Podivné chování profesora z Kolumbijské univerzity

 
Článek

První hodina kvantové fyziky v novém semestru nabírala několikaminutové zpoždění, když v tom zhasla všechna světla. Po chvíli se rozsvítily jen reflektory nad pódiem a v jejich záři se za doprovodu rapové písně objevil profesor Hughes.

Místo klasického a nudného úvodu do předmětu následovala pětiminutová bizarní scénka. Hughes se bez jakéhokoli vysvětlení svlékl do spodního prádla a oblékl si černé kalhoty, mikinu a sluneční brýle. Sedl si na židli, se zakrytou hlavou se skrčil a takto bez hnutí setrval následující dvě minuty.

Pokud chcete pochopit kvantovou fyziku, musíte se obnažit až na kost, vymazat z hlavy všechny nesmysly a začít nanovo
Emlyn Hughes

Na pódiu se objevily dvě postavy oblečené jako nindžové. Na připravené židle položily dvě plyšová zvířátka, zavázaly jim oči a jedno z nich propíchly mečem. Mezitím na plátně běžely záběry z teroristického útoku na New York nebo Kubrickova filmu Dr. Divnoláska.

Některé studenty urazil

Po téměř pěti minutách od začátku „představení“ Hughes vstal, vytáhl z tašky mikrofon a poprvé promluvil k nervózně se smějícím studentům. „Pokud chcete pochopit kvantovou fyziku, musíte se obnažit až na kost, vymazat z hlavy všechny nesmysly a začít nanovo. Vše, co jste se dosud naučili, vás na tohle nemohlo připravit,“ prohlásil neortodoxní profesor.

Studenty profesorův výstup zaskočil, někteří se ale cítili i uraženi. Mohly za to především záběry z útoku na Dvojčata. „Myslím, že to bylo přes čáru,“ řekl student Andrew Stoughton, jehož otec ve Světovém obchodním centru pracoval, ale v osudný den do práce nešel.

Nebylo to poprvé

Několik studentů si profesorův výstup natočilo na své telefony. Videa poté zveřejnili na internetu a průběh hodiny se tak dostal i k vedení univerzity. Tiskový mluvčí univerzity Robert Hornsby uvedl v prohlášení otisknutém deníkem Columbia Spectator, že univerzita respektuje akademickou svobodu projevu, ale případem se zabývá.

Podle stejného deníku se nejedná o první Hughesův výlet mimo standardní osnovy. V roce 2011 studentům ukazoval nahé fotky návštěvníků hudebního festivalu ve Woodstocku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám