Hlavní obsah

Bezpečnostní kamera londýnského kulturního střediska zachytila ducha

Novinky, vps
Londýn

Opravdový duch, nebo podařený trik? To jsou otázky, které si kladou diváci záznamu z bezpečnostní kamery londýnského střediska v South Ruislip. Na videu je zřetelně vidět průhledná postava vycházející z centra. Podle mnohých se jedná o ducha jednoho z italských zajatců, kteří byli v centru vězněni na konci druhé světové války, informoval britský portál Metro.

BEZ KOMENTÁŘE: Je na záznamu opravdu duch?

 
Článek

Při pozorném sledování lze údajného ducha zachytit už na začátku videa, kde je vidět, jak pokuřuje cigaretu. Po chvíli se jeho obrysy zvýrazní, pomalu vyrazí od dveří centra a po pár krocích zmizí.

O několik okamžiků později se na videu ze začátku února objeví i správce budovy, který vše viděl na kameře. „Seděl jsem v hale a všiml jsem si něčeho na obrazovce. Vypadalo to jako člověk, ale nebyl jsem si jistý, tak jsem to šel zkontrolovat,“ řekl správce.

„Šel jsem ven, nikdo už tam ale nebyl. Myslel jsem, že mohl rychle obejít budovu dozadu do parku, tak jsem šel zpět. Když jsem pak stáhnul záznam z kamery, překvapilo mě, že tam ta postava opravdu je,“ dodal správce.

Věrohodnost videa je zpochybňována, často je ale poukazováno na pohnutou minulost kulturního centra. To totiž na konci druhé světové války sloužilo jako vězení pro italské zajatce. Duch na videu tak má být jedním z nich. Předchozí majitel budovy navíc věřil, že ve středisku straší a při vstupu do budovy podle deníku Metro duchy zdravil, aby si získal jejich přízeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám