Hlavní obsah

Hořící kouli pozorovali také nad Kalifornií

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Jen pár hodin poté, co v pátek zasáhl meteorit střední část Ruska a způsobil značné škody a zranění, spatřili obyvatelé amerického San Franciska podobný jev. Oblohou se v noci prohnala velká ohnivá koule.

Noční záběry padajícího meteoritu nad Kalifornií

 
Článek

Američané se však rozhodli kvůli zprávám z Ruska věc nijak zvlášť nerozpitvávat. Pravděpodobně se jednalo o meteorit, který shořel v atmosféře a nezpůsobil vůbec žádné škody a zranění. Přesto vyděšení obyvatelé San Franciska okamžitě volali na policii.

Ohnivou kouli viděli na území několika desítek kilometrů. Téměř všichni svědci se shodují na zářivě modré barvě, která se při pádu objevila. Podle odborníků se samozřejmě jedná o běžný jev, lidé však pádu meteoritu přidali hlubší význam, a to kvůli událostem v Rusku.

„Lidé byli vyděšení kvůli zprávám z médií o pádu meteoritu v Rusku, je tedy více pravděpodobné, že si teď takových úkazů budou více všímat,“ řekl Mike Hankey, ředitel společnosti American Meteor Society.

Jedním dechem však dodal, že je to velmi obvyklý jev a není důvod k panice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám