Hlavní obsah

Malý chlapec natočil jedny z nejkvalitnějších záběrů yettiho

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nejlepší pozorování yettiho v Rusku je považována nahrávka pořízená v sibiřském regionu Kemerovo teprve 11letým chlapcem. Ten se svými kamarády sledoval stopy ve sněhu, které je dovedly až k mýtickému stvoření. Odborník pak potvrdil, že video je pravé, informoval portál Siberian Times.

BEZ KOMENTÁŘE: Natočil jedenáctiletý školák opravdu yettiho?

 
Článek

Jedenáctiletý Jevgenij Anisimov se svými kamarády Kirillem a Alexanderem našel poblíž města Leninsk-Kuzněck velké stopy ve sněhu. Zvědaví chlapci je sledovali až ke křoví, u kterého zastavili. Zhruba 30 metrů od nich totiž stálo chlupaté stvoření. Po chvíli se ovšem leklo a uteklo, totéž učinili i vystrašení chlapci.

Jako u všech podobných nahrávek se i u této objevily spekulace, zda je autentická. Na stranu chlapců se postavil historik a publicista Igor Burtsev, který se tímto stvořením zabývá dlouhodobě a vede Mezinárodní centrum výzkumu o yettim.

„Video je pravé. Nepochybuji, že to byl yetti. Stál v typické poloze s ohnutými zády a svěšenýma dlouhýma rukama. Je to poprvé, co někdo v ruské moderní historii natočil yettiho takto zřetelně,“ uvedl Burtsev.

Spatření yettiho v Kemerovu by potvrzovalo teorii, že právě v této oblasti bájné stvoření opravdu žije. V říjnu roku 2011 se totiž do tohoto regionu sjel mezinárodní tým vědců, který hledal důkazy o yettiho existenci. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vědci jsou si na 95 % jistí, že na Sibiři žije yettiVideo: Reuters

Server MailOnline ale uvedl, že vzorky chlupů údajně pocházejících z regionu Kemerovo, ve skutečnosti patří jiným zvířatům. Profesor genetiky Bryan Sykes z oxfordské univerzity analyzoval vzorky poskytnuté Burtsevem a podle DNA testů patřily chlupy mývalovi, koni a medvědovi. Burtsev kontroval tím, že kromě chlupů má další důkazy, které prokazují existenci yettiho na Sibiři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám